Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Προστατευτική μαγεία: Η ενεργειακή ασπίδα

Μέσα στα πλαίσια της προστατευτικής μαγείας είναι και η χρήση ενός ενεργειακού πεδίου που μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση αρνητικής ενέργειας γύρω από εμάς, το σπίτι μας και τους αγαπημένους μας. Δεν θα σας κουράσω με παραδείγματα που έχουν συμβεί σε εμένα, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι λειτουργεί, αρκεί φυσικά να το πιστεύετε και να το ακολουθήσετε με σοβαρότητα. Αν θέλετε να συζητήσετε μαζί μου σχετικά με αυτό, χρησιμοποιείστε την φόρμα σχολίων, ή αν το προτιμάτε μπορείτε να μου στείλετε mail στο everydaymagicblog@gmail.com. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το επιτύχουμε.

 


Προληπτική ασπίδα προστασίας:

Θα χρειαστούμε:

Ένα λευκό κερί (ρεσώ ή άλλο)
Ένα βαμβάκι με λίγο ελαιόλαδο
Ένα μπωλ με νερό
Ένα αρωματικό στικ της αρεσκείας σας
Έναν προστατευτικό λίθο αν διαθέτετε (θα φροντίσω να γράψω για τους προστατευτικούς λίθους)
Ένα ματσάκι ή γλαστράκι φρέσκο βασιλικό
Ένα απλό κομμάτι χαρτί κι ένα στυλό
Ένα κατσαρολάκι ή κάποιο δοχείο που θα χρειαστείτε για να κάψετε το χαρτί στο τέλος, ώστε να μην κινδυνέψετε από πυρκαγιά. 

 Πριν ξεκινήσετε την συγκεκριμένη πνευματική εργασία, θα σας πρότεινα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για προετοιμασία. Γενικότερα το συστήνω αυτό για κάθε διεργασία όσο απλή ή περίπλοκη κι αν είναι. Κατ' αρχήν θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χρονικό πλαίσιο που θα έχουμε την απαιτούμενη ησυχία και θα μπορούμε να λειτουργούμε απερίσπαστοι. Πριν ξεκινήσουμε κάνουμε ένα χαλαρωτικό και ταυτόχρονα εξαγνιστικό μπάνιο ή ντους. Για τον εξαγνισμό του σώματος και του πνεύματος χρησιμοποιούμε το προϊόν βρασμένων βοτάνων που τα ετοιμάζουμε στην κουζίνα μας, όπως ένα κοινό αφέψημα. Αφού βράσουν, σουρώνουμε τα βότανα και αφήνουμε το ζουμί τους να κρυώσει. Στην συνέχεια, το χρησιμοποιούμε στο μπάνιο ή στο ντους, ραίνοντας με αυτό το κεφάλι και το σώμα μας αφού έχουμε πρώτα ξεπληθεί. Το υγρό των βοτάνων δεν το ξεπλένουμε. Για οποιαδήποτε προστατευτική εργασία προτείνω βασιλικό με χαμομήλι. Ο βασιλικός είναι επίσης ιδανικός για εργασίες σχετικές με την αγάπη και τον έρωτα.
Μετά τον σωματικό καθαρισμό φοράμε ρούχα χαλαρά και άνετα που να μην μας σφίγγουν. Χαμηλώνουμε τον φωτισμό και ξεκινάμε. 

Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά γύρω μας, ώστε να μην σηκωνόμαστε συνεχώς και διασπάμε την προσοχή μας. Πρώτα απ' όλα καθαρίζουμε το κερί μας περνώντας το βαμβάκι με το ελαιόλαδο από τον κορμό του ή την επιφάνειά του, αναλόγως του κεριού που έχουμε. Αρχίζουμε τις τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού (δείτε σχετικά με αυτό εδώ), βάζουμε το κερί μέσα στο μπωλ με το νερό και το ανάβουμε. Όταν νιώσουμε αρκετά χαλαρωμένοι και συγκεντρωμένοι φέρνουμε στο μυαλό μας καθαρά και συγκεκριμένα την εικόνα αυτού, το οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε. Αν για παράδειγμα πρόκειται για ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, κρατάμε στο μυαλό μας την εικόνα του, το πρόσωπό του. Οπτικοποιούμε τον άνθρωπο αυτό υγιή, ασφαλή, χαρούμενο, χαμογελαστό και φροντίζουμε να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα αδιάσπαστη και αναλοίωτη. Στο σημείο αυτό ανάβουμε το αρωματικό στικ και φυσάμε τον καπνό που αρχίζει να βγαίνει στέλνοντας παράλληλα με την σκέψη μας και την επιθυμία μας να εισακουστούμε. Φέρνουμε μπροστά μας το χαρτί και παίρνουμε στα χέρια μας το στυλό. Κάνουμε εικόνα ότι στέλνουμε στο πρόσωπο αυτό την ενέργειά μας και δημιουργούμε γύρω του ένα προστατευτικό πεδίο. Ο τρόπος που ο καθένας μπορεί να το οραματιστεί αυτό είναι διαφορετικός. Εγώ για παράδειγμα οπτικοποιώ ότι η ενέργειά μου δημιουργεί μία όμορφη διάφανη φούσκα γύρω από ότι θέλω να προστατεύσω. Μία φούσκα που ιριδίζει σαν κι αυτές που φτιάχναμε παιδιά με σαπούνι και νερό. Για σας μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η εικόνα μιας αγκαλιάς, μιας προστατευτικής κουβέρτας ή οτιδήποτε σημαίνει για σας προστασία. Στο χαρτί που έχουμε μπροστά μας γράφουμε το όνομα του ατόμου για το οποίο κάνουμε αυτήν την διαδικασία. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας, τότε γράφουμε "το σπίτι μου" κ.ο.κ. Ενώ με τα μάτια του νου βλέπουμε την ενέργειά μας να περιβάλλει το πρόσωπο ή το σπίτι, αρχίζουμε και ζωγραφίζουμε έναν κύκλο γύρω από αυτό και λέμε:

Με καθαρή ψυχή και αγνή πρόθεση,
Σου στέλνω προστασία,
Τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει,
Μόνο το καλό και η αγάπη σε αγγίζει,
Διώχνω κάθε κακό από τον δρόμο σου,
Μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης βούλησης,
Το δένω με γη, αέρα, φωτιά και νερό
Και δεν βλάπτω κανέναν με αυτό
Ας γίνει αυτό που ορίζω

 Περνάμε το στυλό ξανά και ξανά γύρω από τον κύκλο επαναλαμβάνοντας δυνατά και με αποφασιστικότητα τα λόγια αυτά, τα οποία δεν τα απαγγέλουμε μόνο, αλλά τα εννοούμε, βγαίνουν από το είναι μας και από την ψυχή μας. Ρίχνουμε μερικά φυλλαράκια από τον βασιλικό επάνω στο κερί, παίρνουμε στο δεξί μας χέρι τον προστατευτικό μας λίθο και συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λόγια κάνοντας εικόνα καθαρά στο μυαλό μας το προστατευτικό πεδίο που στέλνουμε. Όταν νιώσουμε ότι έχουμε στείλει καθαρά και δυνατά την πρόθεση και την ενέργειά μας και έχουμε μέσα μας την βεβαιότητα ότι ο σκοπός μας έχει επιτευχθεί, τότε παίρνουμε το χαρτί, ανάβουμε μία άκρη του από το κερί μας και λέμε:

Καίω αυτό που ζητώ για να γίνει
Η φωτιά το σφραγίζει κι ο αέρας το σκορπά
Αυτή είναι η επιθυμία μου και αυτό ζητώ να γίνει
Στέλνω την βούλησή μου δυνατά και καθαρά

Ρίχνουμε το χαρτί που καίγεται στο δοχείο ή το κατσαρολάκι ώστε να ολοκληρωθεί η καύση χωρίς να κινδυνέψουμε. Ευχαριστούμε από την ψυχή μας με σεβασμό τον πνευματικό κόσμο στον οποίο εργαστήκαμε (δεν το ξεχνάμε ποτέ αυτό) και σκορπίζουμε τις στάχτες στην βάση κάποιου φυτού ή δέντρου, ή ακόμη και σε γλάστρα. Βγάζουμε το κερί από το μπωλ με το νερό και αδειάζουμε το νερό πάλι σε κάποιο φυτό (ποτέ στον νεροχύτη). Το κερί το αφήνουμε να κάψει. Αν φύγουμε, το σβήνουμε με τα δάχτυλά μας ή κάποιον κηροσβέστη και ποτέ φυσώντας. Σε περίπτωση που το κερί δεν έχει καεί τελείως, το ανάβουμε ξανά όποτε μπορούμε μέχρι να καεί εντελώς.

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας μιλήσω για την προστατευτική ασπίδα που μπορείτε να σηκώσετε όταν το χρειαστείτε, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης καθώς επίσης θα φροντίσω να σας πω μερικά λόγια για τους προστατευτικούς λίθους και κρυστάλλους.

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά, γεμάτοι υγεία και φως!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου