Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Βότανα και μυστικισμός

Η θεραπευτική και μαγική δύναμη των βοτάνων είναι πραγματικά τεράστια. Από το λυκαυγές του χρόνου τα βότανα χρησιμοποιούνταν εκτενέστατα για να καλύψουν τις πλέον βασικές ανάγκες του ανθρώπου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Στον τομέα της ιατρικής έχουν συμβάλλει δραματικά και αποτελούν ουσιαστικά την βάση πάνω στην οποία εξελίχθηκαν τα σύγχρονα τεχνητά υποκατάστατά τους, τα φάρμακα. Ακόμα και στην σχετικά πρόσφατη εποχή των γιαγιάδων μας, ακούγαμε και βλέπαμε την χρήση τους καθημερινά για κάθε σύμπτωμα, κάθε πρόβλημα, σωματικό ή ψυχολογικό. Μάλιστα, ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος, στην ύπαιθρο οι άνθρωποι συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τις γνώσεις τους από γενιά σε γενιά.
Τα βότανα όμως πέρα από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, όπως κάθε τι που γεννάται και μεγαλώνει στην γη, διαθέτουν και μεταφυσικές ιδιότητες. Διέπονται από τους πλανήτες και από τα στοιχεία και χρησιμοποιούνται για να μας προστατέψουν και να μας ενδυναμώσουν πνευματικά. Σε αυτήν την καταχώρηση θα σας μιλήσω για κάποια από τα πλέον βασικά βότανα και φυτά που είναι πάρα πολύ πιθανό να τα έχετε ήδη στον κήπο, στο μπαλκόνι σας ή ακόμη και στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Αλόη (Aloe Vera)

Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο:   Νερό
Δυνάμεις:  Προστασία, τύχη

Πέρα από τις θαυμαστές θεραπευτικές της ιδιότητες, η αλόη προστατεύει ενεργειακά το σπίτι σας και το φυλάει από κάθε αρνητική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από οικιακά ατυχήματα και προσελκύει τύχη και ευημερία στο σπιτικό σας. Σε πολλά μέρη του πλανήτη την κρεμούν επάνω από την εξώπορτα, ή την τοποθετούν στο κατώφλι του σπιτιού για να ενδυναμώσουν την προστατευτική ισχύ της και να φέρουν γρηγορότερα τύχη στο σπίτι.

Βασιλικός (Ocimum basilicum)
Πλανήτης:  Άρης
Στοιχείο:   Φωτιά
Δυνάμεις:  Αγάπη, οικονομική ανάπτυξη, προστασία, τύχη

Η χαρακτηριστικά υπέροχη μυρωδιά του βασιλικού θεωρείται δυνατό ερωτικό ελιξίριο, γι' αυτό πιστεύεται ότι κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για ερωτικά φυλαχτά καθώς και αρωματικά μείγματα που σαν στόχο έχουν να ενταθεί το συναίσθημα μεταξύ δύο ανθρώπων. Παλαιότερα πίστευαν ότι αν χαρίσεις φρέσκο βασιλικό σε κάποιον, σίγουρα θα σε ερωτευτει. Με τον βασιλικό μπορούμε επίσης να κάνουμε μικρές ερωτικές προβλέψεις. Να μία από αυτές:

Ερωτική μαντεία για μία σχέση:
Μετά από συγκέντρωση και χαλάρωση (όπως έχω περιγράψει σε πολλές καταχωρήσεις σε αυτό το ιστολόγιο), ανάβουμε ένα κόκκινο κερί μπροστά μας. Σε ένα μικρό πήλινο μπωλ τοποθετούμε ένα αναμμένο καρβουνάκι (από αυτά που χρησιμοποιούνται στα θυμιατά). Φέρνοντας στο μυαλό μας το ζευγάρι που μας ενδιαφέρει, τοποθετούμε δύο φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού επάνω στο κάρβουνο. Αν μείνουν στην θέση που τα βάλαμε, καούν αμέσως και γίνουν στάχτη, τότε ο γάμος ή η σχέση θα είναι πάντα ευτυχισμένη και αρμονική. Σε περίπτωση που η καύση των φύλλων παράγει ήχους τριγμού και τα φύλλα δεν καούν εντελώς, τότε το ζευγάρι θα περάσει περιόδους καυγάδων και έντασης. Αν, τέλος, τα φύλλα βασιλικού τραβηχτούν χώρια και η καύση τους κάνει θόρυβο, τότε η σχέση αυτή δεν θα μπορέσει να ευδοκιμήσει.

Μία μικρή ώθηση για τα οικονομικά σας:
Ο βασιλικός επίσης ελκύει την οικονομική άνθηση και βοηθάει στην απόκτηση υλικού πλούτου. Τοποθετήστε μία γλαστρούλα βασιλικού στο γραφείο σας ή αν έχετε δική σας επιχείρηση, τοποθετήστε τον βασιλικό δίπλα στο ταμείο σας. Επίσης μία γλάστρα βασιλικού στην είσοδο θα σας φέρει νέους και καλούς πελάτες.

Τέλος ο βασιλικός στο μπαλκόνι, στον κήπο, στην εξώπορτα ή και μέσα στα δωμάτια που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι, απομακρύνει την αρνητική ενέργεια, αποτρέπει τους καυγάδες και τις εντάσεις και καθαρίζει την ενεργειακή αύρα που μας περιβάλλει. Προσωπικά, ρίχνω πάντοτε λίγο βασιλικό επάνω στο κερί της εστίας του σπιτιού μου για να ενδυναμώσω την όλη διαδικασία. Επίσης, χρησιμοποιώ βρασμένα φύλλα βασιλικού όταν κάνω μπάνιο για να εξαγνιστώ πριν από κάθε ενεργειακή διεργασία γιατί με βοηθάει να μείνω συγκεντρωμένη και με ηρεμεί.
 
Κανέλλα (Cinnamomum zeylanicum)
Πλανήτης:  Ήλιος
Στοιχείο:   Φωτιά
Δυνάμεις: Πνευματισμός, ψυχικές δυνάμεις, θεραπεία, πόθος, έρωτας, επιτυχία

Μπορούμε να κάψουμε κανέλλα στο θυμιατό μας για να εντείνουμε τις πνευματικές δονήσεις σε κάθε ενεργειακή διεργασία ή πρακτική. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμη όταν η εργασία μας έχει να κάνει με ερωτικά ή οικονομικά θέματα. Για μένα η κανέλλα έχει αποδειχτεί πολύτιμη. Την χρησιμοποιώ σε φυλαχτά για το σπίτι ή τα αγαπημένα μου πρόσωπα και την έχω πάντα σε αρωματικά ποτ πουρί στην κρεββατοκάμαρά μου ώστε να διατηρείται η σχέση μου ζωντανή και ερωτική. Επίσης, βάζοντας δύο ξυλαράκια κανέλλας δίπλα σε ένα μικρό κερί στο κομοδίνο μας και κάνοντας θετικές σκέψεις για την αισθηματική μας ζωή, προσελκύουμε έναν δυνατό έρωτα στην ζωή μας. Ένα ακόμη μικρό τρικ που εφαρμόζω στην κουζίνα μου, είναι να βάζω μία ιδέα κανέλλας στον κιμά ή το κρέας που μαγειρεύω. Νοστιμίζει το φαγητό, του δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα γεύση και ταυτόχρονα ενδυναμώνει την ερωτική διάθεση με τον σύντροφό μου.Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι η κύρια πηγή μου για τις ξεχωριστές ιδίοτητες των βοτάνων είναι το βιβλίο Encyclopedia of the Magical Herbs του Scott Cunningham.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου