Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Η μαγεία των λίθων και των κρυστάλλων

Αφού έχουμε καθαρίσει τον λίθο μας και πλέον εκπέμπει καθαρά τις δικές του ευεργετικές δονήσεις, ήρθε η ώρα να τον ενεργοποιήσουμε. Επιλέγουμε έναν χώρο στο σπίτι μας, στον οποίο νιώθουμε άνετα, μπορούμε να χαλαρώσουμε πλήρως και για λίγη ώρα δεν θα μας διακόψουν εξωτερικοί παράγοντες. Χαμηλώνουμε τον φωτισμό ή κλείνουμε τις κουρτίνες και ανάβουμε όσα κεριά επιθυμούμε, ώστε να δημιουργήσουμε μία όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Καθόμαστε σε μία βολική για μας στάση, χωρίς όμως να ξαπλώσουμε. Αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και προσπαθούμε να αποβάλλουμε την ένταση από όλα τα μέλη του σώματός μας. Μία τακτική που πάντα βοηθάει εμένα προσωπικά, είναι να φαντάζομαι την ένταση να φεύγει και τα μέλη μου βαριά και χαλαρά, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών. Το κάνω για κάθε κομμάτι του σώματος ξεχωριστά, μέχρι που καταλήγω στον αυχένα και το κεφάλι. Όταν πλέον χαλαρώσουν όλα μας τα μέλη, έχει ήδη χαλαρώσει και το μυαλό μας μέσα από την όλη διαδικασία και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Για όσους από εσάς δεν έχουν διαβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις του blog, θα σας βοηθούσε να δείτε το "Νιώστε την ενέργεια" που περιγράφει αναλυτικά την χαλάρωση και τον διαλογισμό προτού ξεκινήσουμε οποιαδήποτε ενεργειακή εργασία, καθώς επίσης και το "Κερί της Εστίας" που περιγράφει μία βασική ενεργειακή εργασία με κερί.


Κεριά

Χρωματιστά votive candles
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι προκειμένου να φορτίσουμε έναν λίθο, πέρα από τα κεριά που ανάβουμε για ατμόσφαιρα, θα χρειαστούμε και ένα κεντρικό κερί "εργασίας" (που θα αφορά, δηλαδή την συγκεκριμένη ενεργειακή δουλειά). Ποιοτικά μπορεί να είναι οποιοδήποτε κερί (ρεσώ, votive candle, κερί που τοποθετείται σε κηροπήγιο). Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με τον σκοπό που το χρειαζόμαστε και ανάλογα με τον λίθο που φορτίζουμε. Για θεραπεία προτιμούμε γαλάζια ή μπλε κεριά, για θέματα αγάπης κόκκινα, για οικονομικά και εργασιακά θέματα πράσινα ή ασημένια, για προστασία μαύρα *. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και στην ανάρτηση "Λίθοι και πλανητικές επιρροές" όπου παραθέτονται χρώματα κεριών ανάλογα με την πλανητική επιρροή κάθε λίθου. Τέλος, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να πάρετε χρωματιστό κερί, χρησιμοποιήστε ένα απλό λευκό. Είναι επίσης βασικό να καθαρίσουμε το κερί εργασίας μας. Αυτό το κάνουμε βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και στην συνέχεια περνάμε με αυτό τον κορμό του κεριού.

* Τα μαύρα κεριά είναι ένα ιδιαίτερα παρεξηγημένο είδος. Λόγω του χρώματός τους ταυτίζονται από πολλούς με το κακό, πράγμα στο οποίο έχει βοηθήσει και η γενικότερη παραπληροφόρηση που υπάρχει. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται για προστατευτικούς σκοπούς, όπως ακριβώς και οι μαύροι λίθοι, γιατί το μαύρο ως χρώμα έχει την ιδιότητα της αντανάκλασης.
Φόρτιση των λίθων
Ανάβουμε το κερί εργασίας και συγκεντρωνόμαστε για λίγο σε αυτό. Παίρνουμε τον  λίθο στο χέρι προβολής (το δεξί χέρι και αν είστε αριστερόχειρες, το αριστερό) και τον κλείνουμε στην παλάμη μας. Με τα μάτια του νου αρχίζουμε να σχηματίζουμε την εικόνα αυτού που επιθυμούμε. Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση και ζητάμε να την βελτιώσουμε. Φτιάχνουμε στο μυαλό μας την εικόνα ότι ήδη έχουμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα. Ζούμε μέσα σε αυτή την νοερή εικόνα όλα τα συναισθήματα που θα μας προκαλούσε: χαρά, ανακούφιση, ηρεμία. Βιώνουμε την επιθυμητή κατάσταση σε πραγματικό χρόνο σαν να συμβαίνει τώρα και δεν επιτρέπουμε να τρυπώσουν αρνητικές σκέψεις του τύπου "δεν πρόκειται όμως να συμβεί", "δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει". Αν το θέλουμε αρκετά, αν το ζήσουμε ζωντανά στο μυαλό μας, θα λειτουργήσει. Γιατί η επιθυμία, η βούληση και η σκέψη είναι ενέργεια και η ενέργεια είναι κίνηση, δύναμη αλλαγής των δεδομένων. Μέσα από τον οραματισμό εκλύουμε ενέργεια και το κυριότερο, της δίνουμε κατεύθυνση και συγκεκριμένο στόχο. Ο λίθος μέσα στο χέρι μας λαμβάνει αυτήν την προβολή και συντονίζει τις δονήσεις του με τις δικές μας, ενδυναμώνοντας την ισχύ του οραματισμού μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο λίθος παραμένει συντονισμένος στα θέλω μας και συνεχίζει να λειτουργεί προς την κατεύθυνση που του δώσαμε με τον οραματισμό. Μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης του λίθου, τον αφήνουμε δίπλα στο κερί εργασίας και αφήνουμε το κερί να καεί μέχρι να τελειώσει. Αν πρόκειται να φύγουμε από τον χώρο, φυσικά σβήνουμε το κερί με τα δάχτυλα μας ή με έναν κηροσβέστη (ποτέ φυσώντας το) και το ξανανάβουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει. Στην συνέχεια θάβουμε το απομεινάρι του κεριού στον κήπο μας ή σε μία γλάστρα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί αν νιώσετε ότι η ενέργεια του λίθου σας έχει εξασθενήσει ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης, τοποθετούμε τον φορτισμένο λίθο στον χώρο που βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ή αν βρίσκεται σε κόσμημα τον φοράμε όσο περισσότερο γίνεται. Σε περιπτώσεις που η ενεργειακή εργασία μας αφορούσε θέματα οικογενειακά ή του σπιτιού, τότε βάζουμε τον λίθο στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο από την οικογένεια. Αν η φόρτιση του λίθου αφορά θέματα υγείας, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στον πάσχοντα ή στον χώρο που βρίσκεται. Μολονότι είναι αυτονόητο, ωστόσο θα τονίσω ότι σε περίπτωση που η τοποθέτηση κάποιου αντικειμένου κοντά σε ασθενή απαγορεύεται λόγω αποστείρωσης ή άλλων παραγόντων, τότε το αποφεύγουμε και απλώς δίνουμε τον λίθο στο κοντινότερο πρόσωπο του ανθρώπου που τον έχει ανάγκη.

Καρμικές συνέπειες: Αποτέλεσμα της κακής χρήσης της ενεργειακής δύναμης

Η δημιουργία μιας ενεργειακής αποτύπωσης σε έναν λίθο για να προκληθεί η επιθυμητή αλλαγή, είναι μία πράξη συνειδητή, με τεράστια δύναμη και απτά αποτελέσματα, τα οποία φανερώνονται σταδιακά. Όταν φορτίζουμε έναν λίθο για να τον χαρίσουμε σε κάποιον, ουσιαστικά δημιουργούμε συνθήκες που θα επηρεάσουν την ζωή του. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τί ευχόμαστε και επιθυμούμε, γιατί ακόμη και παρακινούμενοι από τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να προκαλέσουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αν, για παράδειγμα, αγαπάμε ερωτικά κάποιον και του χαρίσουμε έναν "φορτισμένο" λίθο με σκοπό να ανταποκριθεί στα συναισθήματά μας, παρεμβαίνουμε αυθαίρετα στις επιθυμίες του και τον καθοδηγούμε με έμμεσο τρόπο, αλλάζοντας την φυσιολογική ροή της ζωής του. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό καρμικό παράπτωμα, γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαλιναγωγεί την ζωή και το μυαλό ενός άλλου, με κανέναν τρόπο και για κανέναν απολύτως λόγο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γινόμαστε αυτόκλητοι κριτές για το τί είναι κακό και τί καλό για κάποιον άλλον. Το ίδιο ισχύει αν χαρίσουμε έναν φορτισμένο λίθο σε κάποιον, με σκοπό να τον βλάψουμε συνειδητά. Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οτιδήποτε εκπέμπουμε ή προκαλούμε, τελικά γυρίζει ξανά σε μας με καρμικό τρόπο και το λαμβάνουμε πίσω με τριπλάσια δύναμη. Αν έχουμε προκαλέσει ηθελημένα ή αθέλητα κακό, θα έρθει η ώρα που θα το εισπράξουμε με το παραπάνω.

3 σχόλια:

  1. Τι όμορφο κείμενο γλυκιά μου, αν και τολμώ να πω πως το τελευταίο κομμάτι με άγχωσε λιγάκι :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ:) Όσο για το τελευταίο κομμάτι..μην αγχώνεσαι..αφορά μόνο τους ανθρώπους με περίεργες προθέσεις. Εξάλλου, μια και μιλάω για ενεργειακά θέματα σ' αυτό το ιστολόγιο, είμαι υποχρεωμένη να προειδοποιώ για τυχόν συνέπειες λόγω κακής χρήσης.. Χαίρομαι πάντα να διαβάζω σχόλιά σου:) Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poly kales plirofories! Diladi gia kati erwtiko einai kalytera na kaneis kati stin pancelino se zygi wra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή