Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Η μαγεία των κεριών: Θεραπεία

Η μαγεία των κεριών παίρνει την δύναμή της από το στοιχείο της φωτιάς (τα τέσσερα στοιχεία είναι: η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά, για τα οποία θα μιλήσω αργότερα σ' αυτό το ιστολόγιο). Η φωτιά ως ζωοδόχος δύναμη από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, συμβολίζει την ζωή, την αλήθεια, την μεταμόρφωση, την αλλαγή, το πάθος και την αναγέννηση. Επιλέγω να ξεκινήσω από την μαγεία της φωτιάς γιατί είναι πιο άμεση και επιφέρει γρηγορότερα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα είναι πιο βατή για τον κάθε έναν, αφού η φλόγα του κεριού "μιλάει" μέσα σε όλους μας, απελευθερώνει τον νου μας και βοηθάει το υποσυνείδητο να λειτουργήσει αβίαστα. Πριν ξεκινήσω σας θυμίζω ότι για να λειτουργήσει οποιαδήποτε ενεργειακή σας διεργασία χρειάζονται τέσσερα βασικά πράγματα:

  1. Πραγματική και υπαρκτή ανάγκη να γίνει κάτι.
  2. Έντονα συναισθήματα ικανά να προκαλέσουν την οποιαδήποτε αλλαγή.
  3. Οπτικοποίηση του στόχου. Θα πρέπει να εξασκήσουμε το μυαλό μας να προβάλλει και να  "κρατάει" για κάποια ώρα ζωντανές, σαφείς και καθαρές εικόνες των επιθυμιών μας.
  4. Όλα θα πρέπει να γίνονται με θετική σκέψη και συναίσθημα, για το καλό όλων και χωρίς να αντιβαίνουν την ελεύθερη βούληση.
 Για κάθε ενεργειακή διεργασία από τις παρακάτω φτιάχνουμε την ατμόσφαιρα γύρω μας και μπαίνουμε σε φάση διαλογισμού και χαλάρωσης όπως σας έχω ήδη δείξει στην ανάρτηση με τίτλο "Νιώστε την ενέργεια", με την μόνη διαφορά ότι τώρα δεν χρειαζεται να κάνετε την άσκηση με τα χέρια που αναφέρεται εκεί. Ο σκοπός μας τώρα είναι να μπούμε στην πνευματική φάση που μας επιτρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και χαλαροί, ώστε να μπορούμε να προβάλλουμε αποτελεσματικά τις επιθυμίες μας και να στείλουμε την πρόθεσή μας στο σύμπαν.

 Είδος κεριού που χρειαζόμαστε: Πρακτικά οποιοδήποτε κερί κάνει. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ μικρά κεράκια με στρογγυλή βάση (votive candles) ή απλά μακρόστενα κεριά σαν κι αυτά που μπαίνουν σε κηροπήγια για να στολίσουν ένα δείπνο. 

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσουμε, βάζουμε σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ελάχιστο ελαιόλαδο και με αυτό περνάμε τον κορμό του κεριού. Αυτό το κάνουμε για να "καθαρίσουμε" ενεργειακά το κερί μας πριν το ανάψουμε.

Θυμίζω επίσης ότι ακολουθούμε το φεγγάρι ως οδηγό. Αν θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι εργαζόμαστε στο γέμισμα του φεγγαριού ενώ αν θέλουμε να διώξουμε ή να απωθήσουμε κάποια κατάσταση εργαζόμαστε στην χάση του φεγγαριού (στην δεξιά μπάρα θα βρείτε την τρέχουσα φάση του φεγγαριού, αν την χρειαστείτε). Ξεκινάμε λοιπόν.


Θεραπεία:


Ο όρος θεραπεία χρησιμοποιείται με την ευρεία του έννοια. Θεραπεία από σωματική ή ψυχική ασθένεια, αποθεραπεία από ατύχημα, αποβολή καταχρήσεων και βλαβερών συνηθειών, ηρεμία και γαλήνη του νου. Χρησιμοποιούμε πάντα την θεραπευτική μαγεία των κεριών για εμάς τους ίδιους ή για αγαπημένα μας πρόσωπα, τα οποία όμως μας έχουν ζητήσει την βοήθειά μας.

Χρώμα κεριού: Γαλάζιο


Αφού έχουμε συγκεντρωθεί και ηρεμίσει, φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα του ανθρώπου που θέλουμε να βοηθήσουμε, ή του εαυτού μας. Η εικόνα που βλέπουμε είναι ενός ανθρώπου γεμάτου υγεία, χαμογελαστού και ευτυχισμένου. Στην εικόνα του μυαλού μας δεν υπάρχει κάνενα από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Αφήνουμε τα συναισθήματά μας να μας κατακλύσουν. Χαρά, ανακούφηση, ελπίδα, ευτυχία που η ασθένεια εξαλείφθηκε ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υπήρχε αντιμετωπίστηκε. Τα συναισθήματα είναι βασικά. Θα πρέπει να ζούμε την εικόνα στο μυαλό μας και να την νιώθουμε όπως θα την νιώθαμε στην πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά, αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλουμε και αυτή που θέλουμε να βρεθούμε. Κρατώντας καθαρή και έντονη την εικόνα αυτή στο μυαλό μας, ανάβουμε το κερί μας. Συγκεντρωνόμαστε στην φλόγα του κεριού, αναπνέουμε βαθιά και κρατάμε έντονη την εικόνα στον νου μας. Επειδή και οι λέξεις έχουν δύναμη, καλό θα είναι να ζητήσουμε και φραστικά αυτό που θέλουμε και έχουμε ανάγκη. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποιο τυπικό ή κάποιο ειδικό κείμενο. Τα λόγια είναι δικά σας και μόνο δικά σας. Απλώς εκφράστε την ανάγκη σας με σαφήνεια, ευγένεια και καθαρή ψυχή. 
Όταν νιώσετε ότι η επιθυμητή εικόνα έχει κατακλύσει το μυαλό σας και την ψυχή σας, πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτί κι ένα στυλό ή μολύβι. Γράψτε στο χαρτί αυτό που ζητάτε και κάψτε το στην φλόγα του κεριού (φροντίστε να έχετε δίπλα σας ένα μικρό δοχείο ή κατσαρολάκι για να καεί το χαρτάκι μέσα σ' αυτό με ασφάλεια, χωρίς να βάλετε φωτιά στο σπίτι σας). Με το κάψιμο του χαρτιού ολοκληρώνεται η όλη διεργασία. Αν θέλετε, μπορείτε να παραμείνετε σε φάση διαλογισμού για όσο το έχετε ανάγκη. Μόλις τελειώσετε, ευχαριστείτε για την ευκαιρία που σας δόθηκε να εκφράσετε την ανάγκη σας και να ζητήσετε αυτό που επιθυμείτε. Στην συνέχεια αφήνετε το κερί να καίει για όση ώρα θα βρίσκεστε κι εσείς στον χώρο. Αν πρέπει να το σβήσετε, μην το φυσήξετε. Σβήστε το με τα δάχτυλά σας ή με έναν κηροσβέστη. Την επόμενη μέρα ανάβετε πάλι το κερί για όσο θα είστε κι εσείς παρόντες, χωρίς φυσικά να επαναλάβετε όλη την διαδικασία. Ανάβετε το κερί όσες μέρες χρειάζεται μέχρι να καεί εντελώς. Όταν καεί μέχρι κάτω, μην το πετάξετε. Θάψτε το σε μία γλάστρα ή στο κήπο σας και ξεχάστε εντελώς αυτό που έχετε ζητήσει. Αν κάθε μέρα απασχολείτε το μυαλό σας με την μικρή σας ενεργειακή πράξη, την αποδυναμώνετε και την φθείρετε. Ξεχάστε το, και αυτό που ζητήσατε θα έρθει σύντομα στην ζωή σας.

2 σχόλια: