Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Προστατεύοντας το κάστρο μου...

Οταν σκεφτόμαστε την προστασία του σπιτιού μας, έρχονται στο νου μας θωρακισμένες πόρτες, παράθυρα με διπλά και τριπλά τζάμια και υπερσύγχρονοι συναγερμοί. Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά ως βήματα προστασίας και φυσικά όλο και πιο απαραίτητα στην καθημερινότητά μας. Χωρίς να αναιρέσω την αξία και την σημασία τους, θα σας μιλήσω για ένα είδος πολύ πιο προηγμένης και ισχυρής προστασίας. Της πνευματικής προστασίας.
Κάποτε έλεγαν ότι "το σπίτι μου είναι το κάστρο μου, το βασίλειό μου". Αυτό είναι απολύτως αληθινό, γιατί το σπίτι μας ορίζεται και προσδιορίζεται από το δικό μας γούστο, την διάθεσή μας, εμποτίζεται από τα συναισθήματα μας και το κυριότερο, από την ενέργειά μας. Στις παιδικές μας ζωγραφιές τα σπίτια ήταν πανέμορφα μέσα στην ασυμμετρία τους και τα έντονα χρώματά τους και σε όλα ανεξαιρέτως προσθέταμε μία πόρτα και δύο παράθυρα. Τα μάτια και το στόμα του παιδικού μας σπιτιού. Η πόρτα ήταν ανέκαθεν ένα πολύ ισχυρό σύμβολο, μία πύλη, μία δίοδος προς κάπου ή μία διέξοδος από κάπου. Από το Stonehenge και την περίφημη πύλη στο λιμάνι της Νάξου, μέχρι και την γνωστή Κερκόπορτα, οι πόρτες, οι πύλες και οι είσοδοι είναι ενεργειακά σημεία σε κάθε κτίσμα.
Και φτάνουμε στην απλή και ταπεινή μας εξώπορτα, όπου κι αν βρίσκεται, όπως κι αν είναι. Ξεκινάμε πάντα από το γνωστό σημείο αφετηρίας. Προτού εφαρμόσουμε οποιαδήποτε ενεργειακή διεργασία ηρεμούμε τον εαυτό μας αναπνέοντας βαθιά, χαλαρώνουμε και απελευθερώνουμε το μυαλό μας. Αρχίζουμε να λειτουργούμε περισσότερο με τα "μάτια" του νου, με τον οραματισμό και την οπτικοποίηση. Αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να οραματιστεί και να νιώσει, ώστε να προβάλλουμε σαφώς τις ανάγκες μας. Είναι επίσης σημαντικό να εκφράζουμε λεκτικά την πρόθεσή μας να προστατέψουμε το σπίτι μας. Δεν υπάρχει τυπικό ή κάποια συγκεκριμένη φράση. Τα λόγια δύναμης είναι δικά σας και κανενός άλλου. Εσείς προστατεύετε τον χώρο σας, ο καθένας με τον προσωπικό του τρόπο. Σας παραθέτω λοιπόν μερικά απομεινάρια της παλιάς καλής προστατευτικής μαγείας για το σπίτι. Τονίζω ότι είναι απολύτως ακίνδυνη και λειτουργεί κυρίως με συμβολισμούς.


Το φεγγάρι και ο ρόλος του:
Οι ενεργειακές διεργασίες ακολουθούν πάντα τους κύκλους του φεγγαριού. Είναι γενικότερος κανόνας πως όταν θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι θετικό, να φέρουμε κάτι στην ζωή μας, λειτουργούμε πάντα όταν το φεγγάρι γεμίζει. Αντίστοιχα, όταν θέλουμε να απωθήσουμε κάτι, να διώξουμε μακριά αρνητικές ενέργειες και καταστάσεις, λειτουργούμε με το άδειασμα του φεγγαριού, στην χάση του.Προστασία κατά της αρνητικής ενέργειας:
  • Βάζουμε κάτω από το χαλάκι της πόρτας μας δύο βελόνες δεμένες μεταξύ τους με μία κλωστή έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα Χ. Εκφράζουμε από μέσα μας (ή και φωναχτά αν θέλουμε) την πρόθεσή μας να εμποδίσουμε οτιδήποτε αρνητικό να επηρεάσει το σπιτικό μας. Ελέγχουμε που και που τις βελόνες κάτω από το χαλάκι για να δούμε αν βρίσκονται ακόμα εκεί. Αν χαλάσουν ή χαθούν τις αντικαθιστούμε.
  • Καρφώνουμε στην εξωτερική πλευρά της εξώπορτάς μας τρία μικρά καρφάκια, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Τα καρφώνουμε έτσι ώστε το κεφάλι τους να "δείχνει" προς τα πάνω. Εκφράζουμε την πρόθεσή μας, όπως κάναμε παραπάνω και ονομάζουμε αυτό το μικρό σημαδάκι ως ασπίδα του σπιτιού μας.
  • Παίρνουμε ένα μικρό λευκό χαρτί κι ένα στυλό. Ζωγραφίζουμε στο χαρτί ένα μυτερό μαχαίρι, έχοντας πάντα στο νου μας την προστασία του σπιτιού. Τοποθετούμε το χαρτάκι κάτω από χαλί της εξώπορτας. Προβάλλουμε την εικόνα ότι είναι αδύνατον για κάποιον να μπει κακόβουλα στο σπίτι μας και εκφράζουμε την πρόθεσή μας.
Φυλαχτό για το σπίτι:


Όταν το φεγγάρι βρίσκεται στην χάση του, ανάβουμε ένα κερί και χαλαρώνουμε μέσα από τον διαλογισμό. Σε ένα μικρό υφασμάτινο αδιαφανές σακουλάκι βάζουμε χοντρό αλάτι, γλυκάνισο και βασιλικό. Κλείνουμε το σακουλάκι και "βλέπουμε" νοερά ότι με την πράξη μας αυτή κλείνουμε απ' έξω οτιδήποτε αρνητικό. Κρατάμε στα χέρια το σακουλάκι και νιώθουμε ότι διωχνουμε μακριά οποιαδήποτε απειλή από ασθένεια, σωματική βλάβη, κακή ενέργεια, παραβίαση του σπιτιού μας από εγκληματικά στοιχεία και γενικότερα πράγματα από τα οποία θέλουμε να προστατευτούμε. Προβάλλουμε αυτήν την πρόθεσή μας στο σακουλάκι μας και τελειώνουμε την διαδικασία μόνο όταν νιώσουμε ότι η ενέργειά μας έχει διαποτίσει το μικρό αντικείμενο στα χέρια μας. Αν έχουμε, καλό θα ήταν να δέσουμε επάνω στο σακουλάκι μας ένα μικρό κουδουνάκι, έστω και διακοσμητικό. Το σακουλάκι μας τώρα είναι φυλαχτό και το κρεμάμε στο πόμολο της πόρτας μας, από την μέσα πλευρά. Όταν φθαρεί ή χαλάσει με τον καιρό, το θάβουμε σε μία από τις γλάστρες μας ή στον κήπο μας και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε καινούργιο.

Παράθυρα:
Και τα παράθυρα είναι ενεργειακά "ανοίγματα" του σπιτιού μας. Ένας καλός και ταυτόχρονα οικολογικός τρόπος για να τα καθαρίζουμε είναι με αμμωνία ή ξύδι. Όχι μόνο καθαρίζουν άψογα, αλλά ταυτόχρονα το ξύδι έλκει την θετική ενέργεια και τις ευχάριστες αλλαγές, την ανανέωση.
Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε κομματάκια γυαλιού ή μικρούς πολυγωνικούς κρυστάλλους μπροστά από το παράθυρο. Το φως  διαθλάται μέσα τους και λούζει τον χώρο με θετική ενέργεια, διασπώντας τα αρνητικά στοιχεία. Επίσης, αν κρεμάσουμε μια πράσινη διαφανή γυάλινη μπάλα στο παράθυρό μας, φέρνουμε ευμάρεια και ευημερία στο σπιτικό μας. Αν κατασκευάζετε σπίτι, έχετε υπόψη σας ότι τα στρογγυλά παράθυρα είναι ενεργειακοί πόλοι ευτυχίας και αρμονίας για τον χώρο και τους ανθρώπους που τον κατοικούν. Τέλος, αν νιώθετε πως η τυχη σας, σας έχει εγκαταλείψει σκορπίστε λίγο χοντρό αλάτι στο περβάζι σας και επικεντρωθείτε στο να αλλάξετε την τύχη σας με θετικές σκέψεις και ενέργειες.

Φυτά και δέντρα με προστατευτικές ιδιότητες:
Βασιλικός, λεβάντα, αλόη, αγγελική, φτέρη, λίλιουμ, κατιφές, κέδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου