Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Η κυρά Καλλιόπη, μια ερωμένη, ένα σώβρακο και ένα πολύ κακό Κάρμα...

Άργησες στο ρεβεγιόν; Καβάλα την σκούπα! Πρόσεχε μόνο το καλσόν...
   Everyday Magic σημαίνει μαγεία στην καθημερινότητα. Ο όρος μαγεία έχει εκπέσει και έχει διαστρεβλωθεί από κάθε λογής τσαρλατάνους ή ακόμα χειρότερα από κάθε λογής ανήθικους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την γνώση και την δύναμη για να κάνουν κακό. Στην Wicca, την οποία προσωπικά μελετώ και εξασκώ, υπάρχει ένας και μόνο σημαντικός κανόνας. "Do what you will as long as it harms none", δηλαδή πράξε όπως νομίζεις, αρκεί να μην βλάπτεις κανέναν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου). Σύμφωνα με την Wicca όλες σου οι ενέργειες και οι προθέσεις διέπονται από μία αρχή που ονομάζεται "Νόμος του επί τρία" (Threefold Law). Ότι κάνεις, καλό ή κακό, επιστρέφει τελικά σε σένα σε τριπλάσιο βαθμό και ένταση. Αυτή είναι μία αρχή που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, γιατί πολύ απλά είναι πολύ αληθινή. Λειτουργεί σαν δικλείδα ασφαλείας, γιατί, όσο καλοί κι αν είμαστε, παραμένουμε άνθρωποι με αδυναμίες και ελαττώματα.
Στην Ελλάδα, η εμπειρία που έχουμε όσον αφορά την μαγεία είναι άσχημη και τρομακτική αλλά συνάμα κωμική μέχρι δακρύων. Σε κερατώνει ο άντρας σου; Μη σκιάζεσαι! Η κυρά Καλλιόπη θα σου πει: "Μόλις γεμίσει το φεγγάρι, φόρα στραβά τις σαγιονάρες σου, φτύσε τρεις φορές στο παρτέρι, φέρε μου ένα άπλυτο σώβρακο του προκομένου, μία τρύπια κάλτσα, νύχια, παρανυχίδες, τρίχες (και οποιοδήποτε άλλο αηδιαστικό σωματικό απόβλητο) και έλα να με βρεις".
Η κυρά Καλλιόπη, αφού σε γδύσει από έναν μισθό σχεδόν, θα σου υποσχεθεί ότι θα τον "δέσει" καλά τον μπερμπάντη σου και δεν θα κουνάει ρούπι από σένα. Μάγισσες της Σμύρνης δηλαδή, αλλά κακογυρισμένες και κακόγουστες (φυσικά εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ούτε το σήριαλ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Για να το πώ όσο πιο διπλωματικά μπορώ, όλα αυτά είναι κατινιές, αμορφωσιές, γελοιότητες και το κυριότερο προπομποί για πολύ κακό Κάρμα. Η μάγισσα κυρά Καλλιόπη θα βάλει μπροστά και θα κάνει τα δικά της (που δυστυχώς μερικές φορές πιάνουν, γιατί κάποιες Καλλιόπες ξέρουν τί κάνουν), αλλά το "δέσιμο" είναι χειραγώγηση και η χειραγώγηση είναι έλεγχος κάποιου άλλου παρά την θέλησή του και επιβολή της δικής μας θέλησής. Η χειραγώγηση καταργεί την ελεύθερη βούληση και αποτελεί βασικό καρμικό παράπτωμα. Είναι κυριολεκτικά σαν να βάζεις ένα τσιμπιδάκι στην πρίζα με τα πόδια σου βουτηγμένα σε μία λεκάνη με νερό, αλλά τρεις φορές χειρότερο. Θα σου γυρίσει μπούμερανγκ εκεί που δεν θα το περιμένεις και η κυρά Καλλιόπη δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει, γιατί θα έχει πάρει τα βουνά από τα πολλά κακά που έχει προκαλέσει στην πολυτάραχη καριέρα της. Η κακία, η ζήλεια, η εκδίκηση, ο θυμός και όλη η γκάμα των αρνητικών συναισθημάτων είναι πάντοτε κακοί σύμβουλοι. πολλώ μάλλον δε, αν σκοπεύεις να εμπλακείς ενεργειακά με άλλους, παρακινούμενος από αυτά.
  Ακόμα και το να βοηθάς κάποιον χωρίς την δική του σύμφωνη γνώμη και έγκριση είναι Καρμικό παράπτωμα. Οι προθέσεις μας μπορεί να είναι οι καλύτερες, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι ώς αυτόκλητοι σωτήρες ξέρουμε τί πραγματικά είναι καλό για τους άλλους. Ξέρουμε μόνο αυτό που μας φαίνεται σωστό για τους άλλους. Πρόκειται δηλαδή και πάλι για χειραγώγηση, γιατί επιβάλλουμε την θέλησή μας στην ύπαρξη κάποιου άλλου που δεν το έχει επιλέξει.
Η κυρά Καλλιόπη πετιέται στο περίπτερο...
  Είδες έναν τύπο, τον ερωτεύτηκες κεραυνοβόλα και έχεις φάει χοντρό κόλλημα; Μην τρέξεις αναμαλλιασμένη στην κυρά Καλλιόπη να στον τυλίξει για δώρο Χριστουγέννων. Θα είναι πολύ χαζή επιλογή. Ακόμα κι αν η εξουσιοδοτημένη μάγισσα της περιοχής σου τα καταφέρει να στον ρίξει στα πόδια σου, δεν θα είναι αγάπη, γιατί ο τύπος δεν θα σε έχει επιλέξει συνειδητά. Θα είστε και οι δύο δυστυχισμένοι: αυτός γιατί θα του λείπει πάντα κάτι κι εσύ γιατί θα φοβάσαι σαν την Σταχτοπούτα τα μεσάνυχτα που λύνονται τα μάγια. Αντίθετα δούλεψε ενεργειακά με τον εαυτό σου ώστε να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και ο τύπος θα σε προσέξει από μόνος του γιατί θα το αξίζεις.
  Είσαι άνεργος και χρειάζεσαι χρήματα άμεσα; Μην τρέξεις με κόκκορα για σφάξιμο στης κυρά Καλλιόπης (παρεπιπτόντως καμία θετική και σοβαρή πρακτική δεν επιτρέπει θυσίες), γιατί τσάμπα θα χαλάσεις τα λεφτά σου και θα ταλαιπωρήσεις και τον κόκκορα. Όσο κι αν μαλλιάσει η γλώσσα της κυρά Καλλιόπης, από τον καναπέ του σαλονιού σου δεν θα βρεις δουλειά. Αντίθετα, στείλε βιογραφικό ακόμα και στο Αη Βασίλη και παράλληλα άναψε ένα πράσινο κεράκι και κάνε εικόνα στο μυαλό σου ότι βρήκες δουλειά. Και θα βρεις, γιατί συν Αθηνά και χείρα κίνει!
  Η μαγεία λοιπόν δεν έχει χρώμα και χαρακτήρα. Εμείς της δίνουμε αυτά τα γνωρίσματα, ανάλογα με το τί άνθρωποι είμαστε. Η μαγεία είναι ενέργεια και είναι ουδέτερη σαν τον ηλεκτρισμό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ηλεκτρισμό για να ανάψεις μία λάμπα και να διαβάσεις ή για να ψήσεις κάποιον ζωντανό στην ηλεκτρική καρέκλα. Η μαγεία επίσης δεν είναι υπερ-φυσική, δεν υπερβαίνει ούτε αντιβαίνει τους φυσικούς νόμους. Αντίθετα λειτουργεί με την ενέργεια που υπάρχει διάχυτη μέσα μας και γύρω μας, στο φυσικό μας περιβάλλον και ανήκει στην Φύση, την σέβεται και την τιμά.
Όλα αυτά τα λέω γιατί θέλω να διαχωρίσω σαφώς την θέση μου και το ιστολόγιό μου από την αρνητική πλευρά της μαγείας, καθώς επίσης και από τους ανήθικους τσαρλατάνους. Η δική μου πρακτική δεν είναι μαγεία (η λέξη, αν και ακριβής μου θυμίζει την κυρά Καλλιόπη και αποφεύγω να την χρησιμοποιώ), αλλά ενεργειακή διεργασία. Στοχεύει κυρίως στο να καλλιεργήσει τα θετικά μας στοιχεία και να μας βελτιώσει ώς ανθρώπους. Γιατί πρώτα πρέπει να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και ύστερα να ασχοληθούμε με τους άλλους. Είναι δύναμη βοήθειας (όταν ζητηθεί), αγάπης και σέβεται απόλυτα την ελεύθερη βούληση.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω και κάτι ακόμα. Το παρόν ιστολόγιο δεν έχει σκοπό να προσυλητίσει, ούτε να δημιουργήσει οπαδούς. Η Wicca είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που το ανακαλύπτεις αν σε αφορά και αν σε ενδιαφέρει και είναι δύσκολο να το ακολουθήσεις, ειδικά μόνος ανάμεσα σε προκαταλήψεις και παραπληροφόρηση. Τα πιστεύω κάθε ανθρώπου είναι ιερά και σεβαστά και ποτέ δεν πρόκειται να θιγούν ή να κινδυνέψουν μέσα από τα γραπτά μου. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο το ξεκίνησα με μοναδικό σκοπό να παραθέσω πράγματα χρήσιμα για την καθημερινότητα, που μέσα από ουδέτερες ενεργειακές πρακτικές οφελούν το πνεύμα, το μυαλό και το σώμα και που εφαρμόζονται μόνο επάνω σε εμάς τους ίδιους. Ποτέ δεν θα διαβάσετε εδώ θέματα που μπορούν να επηρεάσουν τους γύρω μας ή που εμπεριέχουν κινδύνους. Σε κάθε ενεργειακή διεργασία θα βλέπετε την διαδικασία του διαλογισμού και της συγκέντρωσης ώς μέσα για να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στον εαυτό μας, στον εσωτερικό εαυτό μας.
  Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά είχα ανάγκη να ξεκαθαρίσω το τοπίο πριν προχωρήσω σε ότι άλλο έχω να μοιραστώ μαζί σας, προκειμένου να είμαι σίγουρη ότι δεν θα παρεξηγηθώ και το κυριότερο, προκειμένου να διασφαλίσω ότι εσείς θα πάρετε το καλύτερο που μπορώ να σας δώσω και θα σας φανεί τελικά χρήσιμο, γιατί θα έχετε απαλλαγεί από τυχόν φόβους και προκαταλήψεις γνωρίζοντας περι τίνος ακριβώς πρόκειται.
Σας ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά:)
Α! Και Κυρά Καλλιόπη...χρόνια πολλά βρε ψυχή...Θα σε έχει πιάσει λόξυγγας...

6 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. (ekana ena lathaki kai ksanagrafo to sxolio mou) pera apo otidipote energiako pou efstoxa epksigis, to keimeno sou anadikniei ta anthropino dikaioma tis eleftheris voulisis, idika ekino to komati pou anaferese sto oti akomi kai an kseroume pio einai to kalo tou alou den prepei na provoume se opiadipote energia an den zitithei, einai pistevo to megalio tis eleftheris voulisis (oso eleftheri mporei na einai me ola afta ta iposinidita minimata pou dexomaste)! pistevo oti kanenas den tha se pareksigisei giati fenete pragmatika ti prospatheis na kaneis kai an pareksigisoun tha ine apo tin prokatalipsi! tetioi anthropoi einai epagelamaties 'pareksigiarides'! to keimeno sou einai grameno me thetiki diathesi kai humour! poli to xarika!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης και πραγματικά με ευχαριστεί απίστευτα ότι το χάρηκες. Βγήκε από μέσα μου, αυθόρμητα και χωρίς να σκεφτώ δεύτερη φορά, το δημοσίευσα γιατί πραγματικά με εκφράζει:) Όντως, η ελεύθερη βούληση είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι έχουμε και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας το πάρει. Χαίρομαι πάντα πολύ να διαβάζω τα σχόλιά σου.
  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά για άλλη μία φορά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. se efxaristo Gilla kai xronia polla! O afthormitismos einai oti kalitero iparxei gi emena! sinexise etc kai dimosieve opote to niotheis gia na mathenoume kainourgies kai omorfes plirofories! ta leme!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα!!! μου αρέσει πολύ το blog σου , είναι πολύ ενημερωτικό. Γεια !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα και σε σένα και σ' ευχαριστώ πολύ για το θετικό σου σχόλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή