Ταρώ & Ερμηνείες

Έφτιαξα αυτήν την σελίδα για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις κάρτες ταρώ από κοντά. Η ιστορία των ταρώ μας πάει πίσω πολλούς αιώνες (οι πρώτες αναφορές τοποθετούν την εμφάνισή τους στον 14 αιώνα μ.Χ) και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ξεκίνησαν ώς τράπουλες παιχνιδιού στις αυλές των βασιλέων και τελικά μετουσιώθηκαν σε εργαλείο μαντικής τέχνης. Και εδώ θα προσθέτω καθημερινά πληροφορίες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ερμηνεία τουλάχιστον των πιο βασικών χαρτιών...και δυστυχώς η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες...ακόμα κι αν είσαι μάγος...


Η μαντεία των ταρώ: Μύθος και πραγματικότητα

Στην πραγματικότητα η ανάγνωση των ταρώ δεν είναι απλή μαντεία. Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει το μέλλον και όποιος ισχυριστεί κάτι τέτοιο είναι ή ανίδεος ή απατεώνας. Το μέλλον μας κάθε μέρα αλλάζει, μέσα από κάθε διαφορετικό βήμα που κάνουμε, μέσα από κάθε επιλογή μας, κάθε παρόρμηση και κάθε νέο πρόσωπο ή επιρροή που μπαίνει στην ζωή μας. Οι κάρτες ταρώ για να χρησιμοποιηθούν σωστά και με σεβασμό προς τον ενδιαφερόμενο, θα πρέπει να έχουν συμβουλευτικό καθάρα χαρακτήρα. Είναι εικόνες των ατραπών που ανοίγονται στα πόδια μας και αναλύσεις των επιλογών μας. Μπορούν να προβλέψουν πιθανά αποτελέσματα μόνο βάσει των τωρινών μας ενεργειών και να μας συμβουλέψουν ανάλογα, σύμφωνα με την προβολή των τωρινών δεδομένων στο μέλλον.

Διάρθρωση των Ταρώ

Κάθε τράπουλα ταρώ αποτελείται από 78 χαρτιά, τα οποία χωρίζονται ως εξής:
  • Την Μεγάλη Αρκάνα που έχει 22 χαρτιά.
  • Την Μικρή Αρκάνα που αριθμεί 56 χαρτιά και χωρίζεται σε 4 είδη: Σπαθιά, Μπαστούνια, Κούπες και Πεντάκτινα. Η Μικρή Αρκάνα περιλαμβάνει επίσης και 16 χαρτιά που απεικονίζουν πρόσωπα: Βαλές, Ιππότης, Βασιλιάς και Βασίλισσα, για κάθε είδος.
 Επιλογή τράπουλας και επαφή με την ενέργεια της

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες είδη ταρώ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε να τα βρείτε σε ειδικά βιβλιοπωλεία και καταστήματα, καθώς και σε online shops στο internet. Το βασικότερο κριτήριο για να επιλέξετε τράπουλα είναι το ένστικτό σας και η αίσθηση που σας προκαλεί η εικονογράφησή της. Όταν βρείτε τελικά αυτή που σας ταιριάζει (και αν ασχοληθείτε ενεργά, πιστέψτε με, θα πάρετε πάνω από μία τράπουλες γιατί κάθε μία θα σας "τραβάει" για διαφορετικούς λόγους), θα πρέπει να την γνωρίσετε. Μην αρχίσετε να "ρίχνετε" αμέσως τα χαρτιά. Κοιτάξτε την, δείτε το κάθε χαρτί ξεχωριστά και νιώστε ότι σας μεταδίδει. Προσωπικά σας συμβουλεύω, αν σκοπεύετε να μελετήσετε τα ταρώ, να κρατάτε σημειώσεις. Αρχικά γράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σας προκαλει κάθε χαρτί πριν διαβάσετε την ερμηνεία του και συγκρίνοντάς τις προσωπικές σας σκέψεις με τις υπάρχουσες ερμηνείες θα εκπλαγείτε πραγματικά. Και κάτι ακόμα. Κρατείστε την αρχική σας εντύπωση για κάθε χαρτί, γιατί θα έχει σημασία για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι οι ερμηνείες που υπάρχουν προέκυψαν από ιστορικά στοιχεία αλλά και από μελετητές που και αυτοί κρατούσαν τις δικές τους σημειώσεις. Επίσης, όταν θα αρχίσετε να διαβάζετε τα χαρτιά, είναι σημαντικό να κρατάτε σημειώσεις για τα αποτελέσματα, ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε και να επιβεβαιώνετε ή να αναθεωρείτε. Και τέλος έχετε πάντα υπόψη σας ότι το διάβασμα των ταρώ δεν επιτυγχάνεται με αποστήθηση των ερμηνειών, αλλά με μελέτη μέσα από την εξάσκηση και το ένστικτο.

Σημαντικές συμβουλές: 
  • Πριν εξοικειωθείτε με τα ταρώ, μην τα διαβάζετε για άλλους. Μπορεί αυτά που θα τους πείτε να μην είναι ακριβή και να επηρεάσουν λανθασμένα την κρίση τους, έστω και υποσυνείδητα. Είναι καλύτερο να εξασκηθείτε στον εαυτό σας μέχρι να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα χειριστείτε σωστά.
  • Όταν πλέον θα είστε σε θέση να τα ερμηνεύσετε, να λέτε πάντα την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι ευχάριστη. Είναι το ηθικό σας χρέος όταν αναλαμβάνετε αυτόν τον ρόλο. 
  • Μέσα από βιβλία και άλλες πηγές θα βρείτε πολλούς τρόπους ριξίματος της ταρώ. Προέκυψαν από μελέτη και εμπειρία. Μην περιοριστείτε σε αυτούς. Μόλις αποκτήσετε εμπειρία ρίξτε την ταρώ και με τον δικό σας προσωπικό τρόπο που ίσως θα είναι ο καλύτερος, γιατί θα αντιπροσωπεύει εσάς. Και ξεκινάμε...
 
0: Ο Τρελός

Ίσια: Μία νέα αρχή, ένα ταξίδι προς το άγνωστο, αυθορμητισμός, αθωότητα, ώρα για αλλαγή, ανοιχτό μυαλό, ενθουσιασμός, αποβολή του συντηριτισμού και των πεπαλαιωμένων μεθόδων.

Προμηνύει μία νέα περίοδο στην ζωή μας, μία καινούργια φάση στην οποία μπαίνουμε. Μπορεί να έχει την μορφή μίας αναπάντεχης ευκαιρίας που, αν την αδράξουμε, θα μας οδηγήσει σε εντελώς νέα αλλά και άγνωστα μονοπάτια. Ανάλογα με τα χαρτιά γύρω από τον Τρελό, μπορούμε να διακρίνουμε αν θα πρέπει ή όχι να ακολουθήσουμε αυτήν την νέα κατεύθυνση. Αν η ερώτηση είχε να κάνει με ερωτικά θέματα, τότε το χαρτί αυτό μας προϊδεάζει για μία νέα σχέση που πρόκειται να δημιουργηθεί ή για κάποιο νέο και εντελώς διαφορετικό ως χαρακτήρα πρόσωπο που θα μπει στην ζωή μας. Όσον αφορά επαγγεματικά ή πνευματικά ζητήματα, ο Τρελός σημαίνει πως οι άνθρωποι που θα γνωρίσουμε αυτή την περίοδο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ή την επαγγελματική μας ανάπτυξη, ωρίμανση και εξέλιξη. Ως γενικότερη αίσθηση, μας προτρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αυθορμητισμό και ενθουσιασμό και υπαινίσσεται ότι δεν θα μας έβλαπτε αν τώρα παίρναμε μερικά ρίσκα παρακινημένοι από αισιοδοξία και θετική ενέργεια.  Επίσης, ο Τρελός μας υποδεικνύει πως ίσως θα πρέπει να δούμε ένα υπάρχον πρόβλήμα με μία καινούργια και φρέσκια οπτική, η οποία τελικά θα δώσει την λύση και ότι θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Συνδυασμένος με το Άρμα, τον Τροχό της Τύχης και τον Κόσμο, ο τρελός ενδέχεται να σημαίνει κυριολεκτικά ένα ταξίδι που πρόκειται να κάνουμε.

Ανάποδα: Ανοησία, επιπολαιότητα, φόβος για το άγνωστο, φτωχή κρίση, έλλειψη ορθής προοπτικής, ανικανότητα ολοκλήρωσης σχεδίων, εμμονή.

Όταν εμφανίζεται ανάποδα, ο Τρελός μας προειδοποιεί να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά προτού πάρουμε αποφάσεις που ενέχουν ρίσκο και να ζυγιάσουμε ιδιαίτερα τα υπέρ και τα κατά. Μπορεί επίσης να μας τονίζει ότι κολλάμε με εμμονή στις ιδέες μας, αντί να τις αναθεωρήσουμε βάσει των καταστάσεων που ζούμε. Ίσως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα οφείλονται σε επιπολαιότητα και απρονοησία δική μας ή τρίτων. Ο Τρελός ανάποδα σημαίνει επίσης ότι η κρίση μας αυτή τη στιγμή ίσως είναι λανθασμένη ή ότι οι συμβουλές που δεχόμαστε από κάποιους δεν είναι οι καλύτερες ή η σωστότερες για το πρόβλημά μας. Ακόμη μπορεί να υπαινίσσεται ότι κάποιοι άνθρωποι στην ζωή μας δεν μας είναι τόσο πιστοί όσο νομίζουμε, σε ερωτικό ή σε φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η πέτρα που σύμφωνα με το μυστικισμό αντιπροσωπεύει το χαρτί του Τρελού είναι ο αχάτης.


1: Ο Μάγος
Ίσια: Συγκέντρωση σε συγκεκριμένους στόχους, κατοχή εξειδικευμένης γνώσης, πειθαρχημένη και δημιουργική δράση, μεταμόρφωση μέσα από την δύναμη της θέλησης, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση.

Είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους σας μέσα από ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες κατέχετε και τις οποίες αποκτήσατε μέσα από προσπάθεια και πειθαρχημένη εκπαίδευση. Ο Μάγος σας προτρέπει να ξεκινήσετε οποιοδήποτε εγχείρημα ή να θέσετε σε εφαρμογή οποιοδήποτε σχέδιό σας, γιατί η στιγμή είναι η σωστή. Είστε κυρίαρχος του εαυτού σας και όλες οι συνθήκες είναι για σας ευνοϊκές. Γενικότερα, ο Μάγος μας καλεί να παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας, να πειραματιστούμε, να είμαστε ευπροσάρμοστοι στην αλλαγή, να τελειοποιήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας, ώστε να δημιουργούμε πάντα τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ανάποδα: Αναποφασιστικότητα, αδυναμία, μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας, διαστρεβλωμένη αντίληψη, μη ρεαλιστική στοχοθέτηση, λάθη, κακή χρήση δεξιοτήτων και γνώσεων ή παντελής έλλειψη τους, απουσία αυτοπεποίθησης, αδυναμία θέλησης, χειραγώγηση, αποφυγή προβλημάτων, εξαπάτηση.

Ίσως προσποιήστε ότι γνωρίζετε πολλά, ενώ στην πραγματικότητα έχετε άγνοια. Ενδέχεται να αδυνατείτε να επιτύχετε τους στόχους σας γιατί σας λείπει η απαραίτητη γνώση ή τα απαιτούμενα εργαλεία. Ο Μάγος ανάποδα μπορεί επίσης να σας συμβουλεύει ότι θα πρέπει να ξεπεράσετε κάποιο μπλοκάρισμα που έχετε και να πιστέψετε στις γνώσεις και τις ικανότητές σας, γιατί αυτή η αναποφασιστικότητα  και η αδυναμία θέλησης προκαλούν καθυστερήσεις και εμπόδια. Ο Μάγος ανάποδα συχνά ενέχει την έννοια της εξαπάτησης και της χειραγώγησης. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξετε γύρω σας και μέσα σας, γιατί μπορεί να είστε εσείς αυτός που προσπαθεί να εξαπατήσει, να χειραγωγήσει ή αυτός που λειτουργεί εγωϊστικά αδιαφορώντας για τους άλλους. Σε ερωτικά θέματα, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί σεξουαλικά τον σύντροφό του, χωρίς να ενδιαφέρεται για συναισθηματικές δεσμεύσεις. Γενικότερα, Ο Μάγος ανάποδα έρχεται για να μας δείξει ότι θα πρέπει να είμαστε λιγότερο ματεριαλιστές, εγωϊστές και πρόθυμοι να χειραγωγούμε καταστάσεις.

Η πέτρα που σύμφωνα με το μυστικισμό αντιπροσωπεύει το χαρτί του Μάγου είναι το κουάρτζ.

2: Η Μεγάλη Ιέρεια

Ίσια: Ανεπτυγμένη διαίσθηση, εσωτερισμός, πνευματικός κόσμος, πνευματικές δυνάμεις, ηθική καθοδήγηση, βοήθεια, συμβουλή, το υποσυνείδητο, εσωτερική γνώση, αποκρυφιστική σοφία, μυστικό, κρυφές καταστάσεις, υποβόσκοντα ζητήματα, αφανείς επιρροές, αγάπη χωρίς σαρκική επαφή, ζωή χωρίς αντρική παρουσία, αποχή από την σαρκική επαφή, μειωμένη λίμπιντος, θηλυκό μυστήριο, η Ψυχή, Anima.

Η Μεγάλη Ιέρεια μας προτρέπει να ακούσουμε το ένστικτό μας και να ακολουθήσουμε την διαίσθησή μας. Ας σταθούμε για ένα λεπτό και ας στραφούμε στον εαυτό μας για να επικοινωνήσουμε με την φωνή μέσα μας που μας καθοδηγεί σωστά. Είναι η καλύτερη στιγμή για περισυλλογή, διαλογισμό, προσευχή και γενικότερα για να ασχοληθούμε με πνευματικά ζητήματα. Μπορεί επίσης να μας υποδεικνύει ότι στην ζωή μας παραφιλάει ένα μυστικό, μία κρυμμένη γνώση που σύντομα θα μας αποκαλυφθεί. Σε μερικές περιπτώσεις η Μεγάλη Ιέρεια σημαίνει ότι έχουμε μία ροπή προς τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό, την ενασχόληση με την ψυχολογία ή την ψυχανάλυση και γενικότερα με θέματα που άπτονται των κρυφών πτυχών της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. Παράλληλα καταδεικνύει ότι η σεξουαλικότητά μας δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και περνάμε μία αδιάφορη περίοδο όσον αφορά τα ερωτικά ζητήματα. Η Μεγάλη Ιέρεια μπορεί να σημαίνει ότι μία γυναίκα με ανεπτυγμένη την διαίσθηση και την εσωτερική γνώση θα μας συμβουλέψει και θα μας βοηθήσει.

Ανάποδα: Αγνοούμε ή χειριζόμαστε λάθος την διαίσθησή μας, δεν επενδύουμε στην περισυλλογή, καταπιεσμένα συναισθήματα, προκατάληψη, ειμαστε απλοί παρατηρητές στα γεγονότα της ζωής μας, υπερβολική προσκόληση στην λογική και την υπερανάλυση, δεν μας φαίνεται κάτι σωστό αλλά παρόλα αυτά το πραττουμε, ρηχότητα, έλλειψη συναισθηματικού ελέγχου, εκπτώσεις στο συναίσθημα, υστερικά ξεσπάσματα, επιφανειακός χαρακτήρας, αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, μυστικά που αποκαλύπτονται.

Η Μεγάλη Ιέρεια ανάποδα μας προειδοποιεί ότι δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα συναισθήματα και τις ανάγκες μας ή ότι η καθημερινότητά μας είναι τόσο πολυάσχολη που δεν έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Ίσως είμαστε υπερβολικά ορθολογιστές και με οδηγό μόνο την λογική δεν μπορούμε να φτάσουμε στην λύση ενός προβλήματος. Ίσως η συμπεριφορά μας προς τους άλλους δείχνει προκατάληψη και βασίζεται σε υποκειμενικά και λανθασμένα κριτήρια. Θα πρέπει να έχουμε πλήρη και αντικειμενική άποψη για τα πράγματα προτού προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Η Μεγάλη Ιέρεια μπορεί επίσης να μας δείχνει ότι κάποιος από το περιβάλλον μας βρίσκεται εκτός ελέγχου και είναι έρμαιο υστερικών κρίσεων και συναισθηματικής αστάθειας. Στον ερωτικό τομέα μπορεί να σημαίνει ότι η έντονη σεξουαλική μας επιθυμία θολώνει την ορθή μας κρίση και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τέλος, η Μεγάλη Ιέρεια ανάποδα ενδεχομένως να μας προειδοποιεί για κρυμμένους εχθρούς, και ειδικά για μία σκληρή γυναίκα που εμφανίζεται στην ζωή μας. 

 
3: Η Αυτοκράτειρα


Ίσια:Η μητρική φιγούρα, η θεραπευτική δύναμη, η αφθονία, η βασίλισσα της Ζωής, η αγάπη, η αρμονία, η οικονομική ευμάρεια. Γενικά θα λέγαμε το χαρτί που περιγράφει καλύτερα την απόλυτη και πλήρη ευτυχία, ειδικά για μία γυναίκα. Η Αυτοκράτειρα είναι ένα χαρτί καλής τύχης, δημιουργικότητας, γονιμότητας και γυναικείας σεξουαλικότητας. Για τον εργασιακό τομέα δείχνει πως όλες μας οι προσπάθειες και οι κόποι επιτέλους θα ευοδωθούν, ότι θα έχουμε μία οικονομική απολαβή ώς έμπρακτη αναγνώριση ή ότι μία καλλιτεχνική προσπάθεια θα αποδόσει καρπούς. Για τις σχέσεις μας δηλώνει σεξουαλική ικανοποίηση ή και γάμο. Μπορεί επίσης να σημαίνει εγκυμοσύνη, ειδικά όταν συνδυάζεται με το 3 κούπα. Αν είστε ήδη έγκυος σας λέει ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχετε έναν ομαλό και φυσιολογικό τοκετό. Ως πρόσωπο η Αυτοκράτειρα είναι η μητέρα, η σύζυγος, μία γυναίκα που παίζει σημαντικό ρόλο. Μία γυναίκα που είναι φιλεύσπλαχνη, που βοηθάει. Αν ρίχνουμε τα χαρτιά σε κάποιον άντρα, μπορεί ακόμη να αναπαριστά την γυναίκα των ονείρων του.

Ανάποδα: Ένα εμπόδιο στο δρόμο μας, στατικότητα, αδυναμία ή άρνηση να αναπτυχθούμε, να ωριμάσουμε. Μπορεί ακόμη να σημαίνει ότι αφήνουμε να χαθούν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σπάνια. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ενδεικτική για αδυναμία σύλληψης παιδιού και για προβλήματα στην εγκυμοσύνη ή ακόμη και για μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Στις σχέσεις ίσως περιγράφει μία σχέση βασισμένη μόνο στο σεξ, χωρίς δεσμεύσεις ή συναισθηματικό υπόβαθρο. 

Γενικότερα, η Αυτοκράτειρα όταν εμφανίζεται ανάποδα μας λέει ότι αισθανόμαστε μπλοκαρισμένοι, αδύναμοι να παράγουμε ή να δημιουργήσουμε. Ίσως επίσης δίνουμε περισσότερη σημασία στα υλικά αγαθά και δεν επενδύουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα που μας χρειάζονται. Ταυτόχρονα μας υποδεικνύει ότι ίσως επηρεαζόμαστε από κατάθλιψη, ότι ο ψυχισμός μας είναι αρκετά βεβαρημένος και δεν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Όσον αφορά την εργασία και τα οικονομικά μας δείχνει ότι πάσχουμε αρκετά σε αυτόν τον τομέα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο και αυτοσυγκράτηση γιατί έρχονται δύσκολες εποχές. Αν αναπαριστά συγκεκριμένο πρόσωπο, τότε ίσως απεικονίζει μία γυναίκα ελευθερίων ηθών ή ακόμη και ένα πρόσωπο χωρίς βάθος συναισθημάτων. Αν πρόκειται για τον εργασιακό τομέα, αναπαριστά έναν μη παραγωγικό άνθρωπο. 
 
4: Ο Αυτοκράτορας

Ίσια: Η πατρική φιγούρα, η τάξη πραγμάτων, ο έλεγχος, η ισχύς. Ο αυτοκράτορας υποδεικνύει έναν άντρα με επιρροή, με δύναμη. Είναι ένα καθαρά αντρικό χαρτί που φανερώνει αυτοεπιβεβαίωση και κοινωνικό ή οικονομικό status. Θα μπορούσαμε επίσης να το περιγράψουμε ως το χαρτί της πραγματικόιτητας, του κόσμου των ενηλίκων, της κοινωνικής δομής. Ο Αυτοκράτορας εκφράζει την φιλοδοξία, την επιτυχία, την καταξίωση, την ασφάλεια και φυσικά την απόλυτη Λογική. Είναι ουσιαστικά στον αντίποδα της Μεγάλης Ιέρειας και της Αυτοκράτειρας, που ως καθαρά θηλυκά χαρτιά εκφράζουν και το συναίσθημα, τον εσωτερικό κόσμο, την διαίσθηση και την παρόρμηση.

Γενικότερα ο Αυτοκράτορας σε ένα ρίξιμο για τον εργασιακό τομέα υποδηλώνει ότι επίκειται μία προαγωγή που θα επιβραβεύσει μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια. Ανάλογα με τα γύρω χαρτιά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει ένας υπολογίσμος αντίπαλος που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή κάποιον με εξουσία με τον οποίο θα έρθει η ώρα να αναμετρηθούμε. Ως χαρτί που προσδίδει κάποια χαρακτηριστικά στον ενδιαφερόμενο, φανερώνει άνθρωπο που διέπεται και ενεργεί με μοναδικό γνώμωνα την λογική. Μία προσωπικότητα συγκροτημένη και σταθερή, υπεύθυνη. Είναι επίσης το χαρτί που συμβολίζει τον σεβασμό των άλλων, την ισχύ, την αναγνώριση, την εξουσία και τον ορθολογισμό. Μας δείχνει ότι χτίζουμε μία πολύ σημαντική θέση μέσα στην κοινωνία και τον κόσμο γενικότερα.
Ώς πρόσωπο ο Αυτοκράτορας είναι ο πατέρας, ο σύζυγος,  ο εργοδότης, γενικά κάποιος με ισχύ και εξουσία. 
 Ανάποδα: Έλλειψη προόδου, άρνηση να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε. Τρέχουμε με δειλία μακριά από προβλήματα και από δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί επίσης να σημαίνει κατάχρηση δύναμης και εξουσίας, ή ότι χρησιμοποιούμε υπερβολικά την λογική με αποτέλεσμα να εξουδετερώνουμε το συναίσθημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις υποδεικνύει ότι παραβαίνουμε εντολές ή νόμους και ότι αδυνατούμε να υπακούσουμε σε νομικές ή ηθικές υποταγές. Στον τομέα των σχέσεων σημαίνει ότι νιώθουμε κατώτερος από το ταίρι μας, ότι είμαστε το αδύναμο πρόσωπο σε μία σχέση  ή ότι εμπλεκόμαστε με κάποιον που είναι εντελώς ανώριμος. Στον εργασιακό τομέα σημαίνει ότι απλώς προς το παρόν δεν θα αναγνωριστεί η αξία μας και ότι βρισκόμαστε σε στασιμότητα. Ως πρόσωπο ο Αυτοκράτορας ανάποδα φανερώνει έναν ανώριμο άνθρωπο ή έναν τυραννικό βίαιο άντρα, έναν δειλό που καταχράται την δύναμή του. Επίσης μπορεί να δείχνει πρόσωπο που είναι αγκιστρωμένο στους γονείς του και αρνείται να μεγαλώσει.

 
5: Ο Ιεροφάντης

Ίσια: Οι παραδοσιακές αξίες, το status quo, το καθεστώς. Παράλληλα, επίσημο αξίωμα, υψηλή θέση. Η καλή και σοφή συμβουλή. Σοβαρότητα, μονογαμία, συντηριτισμός. Το κοινωνικό προσωπείο. Η οργανωμένη θρησκεία, το κατέστημένο, το "σύστημα".
Γενικότερα ο Ιεροφάντης μπορεί να φανερώνει πνευματική ανάπτυξη και προσπάθεια βελτίωσης σε αυτό το επίπεδο. Δείχνει μία αφοσίωση στους κανόνες και την ηθική. Επίσης, ανάλογα πάντοτε με τα γύρω χαρτιά μας δηλώνει την παρουσία κάποιου σοφού ανθρώπου που έρχεται να μας καθοδηγήσει ή ακόμη και κάποιου που ως επάγγελμα εξασκεί αυτό του δασκάλου ή του καθηγητή. Ακόμη, ίσως δηλώνει ότι θα συμμετάσχουμε σε μία επίσημη τελετή, όπως για παράδειγμα έναν γάμο, σε μία σημαντική κοινωνική εκδήλωση, ή ότι ακόμη θα νιώσουμε την ανάγκη να βρεθούμε σε έναν λατρευτικό χώρο για να έρθουμε σε επάφή με τον Θεό. Σε θέματα αγάπης ο Ιεροφάντης υποδεικνύει μία καθαρά πλατωνική αγάπη, έναν αγνό και άδολο δεσμό. Σε εργασιακά θέματα μας δείχνει ότι κάποιος σημαντικός άνθρωπος στην δουλειά μας θα μας ξεχωρίσει και θα μας δώσει ιδιαίτερη προσοχή βοηθώντας μας να καταφέρουμε ή να κατακτήσουμε κάτι. Τέλος, ο Ιεροφάντης ίσως αντιπροσωπεύει κάποιον ειδικό, ή σύμβουλο τις υπηρεσίες του οποίου θα χρειαστούμε. ως πρόσωπο, ο Ιεροφάντης αντιπροσωπεύει εκπαιδευτικούς, συμβούλους, πρόσωπα σοφά που θέλουν να βοηθήσουν, πνευματικούς οδηγούς, άτομα με παραδοσιακές αξίες.

Ανάποδα: Μία κακή συμβουλή. Ανορθόδοξες μέθοδοι και προσεγγίσεις. Στενοκεφαλιά, δογματισμός, ισχυρογνωμοσύνη. 

Γενικότερα όταν ο Ιεροφάντης εμφανίζεται ανάποδα αλλά τα γύρω χαρτιά του προσδίδουν θετική ερμηνεία, μας δείχνει ότι για την αντιμετώπιση κάποιου ζητήματος καταφεύγουμε σε ανορθόδοξες μεθόδους. Ίσως η παραδοσιακή γνώση και η πεπατημένη οδός δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Τόλμησε να είσαι διαφορετικός, προοδευτικός. Δοκίμασε νέα πράγματα. Μην φοβάσαι, βγάλε το προσωπείο που φοράς και δείξε στους άλλους ποιος πραγματικά είσαι και τί πραγματικά πρεσβεύεις.

Αν τα γύρω χαρτιά μας δείχνουν την αρνητική πλευρά του Ιεροφάντη, τότε μας προειδοποιούν ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο φανατισμού, ότι έχουμε προσκολληθεί δογματικά στις απόψεις μας, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε πλέον καθαρά και να πέφτουμε έξω στις εκτιμήσεις μας. Σημαίνει ότι σκεφτόμαστε και πράττουμε αντίθετα από την αρετή και τα θετικά χαρακτηριστικά του Ιεροφάντη. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι μία συμβουλή που μας δίνεται είναι λανθασμένη ή ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν θα μας βοηθήσουν. Ο Ιεροφάντης ανάποδα ίσως μας δείχνει ότι κάποια επίσημη τελετή ή συμβάν θα αναβληθεί. Αν ρωτάμε για αισθηματικά ζητήματα, τότε η επισημοποίηση του δεσμού δεν είναι ενδεδειγμένη αυτήν την χρονική στιγμή.

6: Οι Εραστές

Ίσια: Ρομαντική αγάπη, μία ερωτική συνεύρεση. Ένα δίλημμα, η ανάγκη να επιλέξουμε. Μία σημαντική απόφαση. Δέσμευση, αρραβώνας, γάμος. Διχασμός ανάμεσα σε δύο εραστές.

Γενικότερα οι Εραστές εμφανίζονται όταν πρέπει να πάρουμε μία πολύ σημαντική απόφαση για την ζωή μας και βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο επιλογές. Το χαρτί αυτό σε προτρέπει να σκεφτείς καλά και ώριμα τις συνέπειες της απόφασης αυτής καθώς και ότι διακυβέβευται. Ίσως επίσης σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε μία περίοδο που δοκιμάζεσαι προκειμένου να περάσεις στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής σου. Στον αισθηματικό τομέα προμηνύει μία ερωτική σχέση που όμως εμπεριέχει δοκιμασία και επιλογή ανάμεσα σε δύο πρόσωπα. Υποδεικνύει μία επικείμενη ερωτική σχέση ή ακόμη το γεγονός ότι κάνεις βήματα προκειμένου να προσελκύσεις κάποιον στην ζωή σου, αλλάζοντας στυλ, αγοράζοντας καινούργια ρούχα και προσέχοντας την εξωτερική σου εμφάνιση. Ίσως σε απασχολεί η δέσμευση σε μία σχέση, ή δείχνει μία περίοδο σεξουαλικής προσαρμογής. Ενδεχομένως ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων προσώπων να σκέφτεται τον γάμο ή την επισημοποίηση της σχέσης με αρραβώνα. Αν στο ίδιο ρίξιμο εμφανίζεται κοντά και το 2 κούπα ίσιο, τότε βρίσκεσαι σε μία πραγματικά σοβαρή και σημαντική για την ζωή σου ερωτική σχέση. Στον επαγγελματικό τομέα σου δείχνει και πάλι ότι καλείσαι να ζυγίσεις τα δεδομένα ώριμα και να καταλήξεις σε μία σημαντική απόφαση. Μπορεί επίσης να σημαίνει έναν συνεταιρισμό ή την επιλογή ανάμεσα σε δύο άτομα προκειμένου να συνεργαστείς με τον έναν εκ των δύο. Σε θέματα υγείας το χαρτί των Εραστών σημαίνει θεραπεία, ίαση και πνευματική προστασία.
Αν οι Εραστές υποδεικνύουν κάποιο πρόσωπο, τότε είναι οι εραστές, τα ζευγάρια, οι συνέταιροι σε επαγγελματικό επίπεδο, οι καλοί φίλοι.

Ανάποδα: Μία λάθος απόφαση, μία κακή επιλογή. Το τέλος μίας αγάπης, ο φόβος για δέσμευση, απιστία, σεξ χωρίς αγάπη, ανώριμη αντιμετώπιση μίας ερωτικής σχέσης. Μία σχέση με προβλήματα, χωρισμός, διαζύγιο, καυγάδες.

Στα συναισθηματικά μπορεί να σημαίνει ότι πλήγωσες κάποιον ή το αντίθετο, ότι πληγώθηκες εσύ. Ίσως περνάς την διάλυση ενός δεσμού και το τέλος ενός έρωτα. Οι Εραστές ανάποδα μπορεί να δείχνουν ότι δύο άνθρωποι προσπάθησαν να τα βρουν, να έρθουν κοντά, αλλά απέτυχαν και τώρα αμβισβητούν την αγάπη τους. Ανάλογα με την περίπτωση το χαρτί ίσως σε προειδοποιεί ότι αυτή τη στιγμή είσαι σε μία επιβλαβή ερωτική σχέση που σου προξενεί κακό. Ο φόβος κάποιου από τους δύο να δεσμευτεί προκαλεί προβλήματα στην σχέση. Θα πρέπει να παίρνεις την ευθύνη για την συμπεριφορά και τις αποφάσεις σου. Αν αντιμετωπίζεις μία πραγματικά σημαντική απόφαση και δεν μπορείς να καταλήξεις, ζήτα από κάποιον που γνωρίζει τί κάνει να σε βοηθήσει. Σε ρίξιμο που αφορά την υγεία, ή όταν το υποδεικνύουν τα γύρω χαρτιά, μερικές φορές οι Εραστές ανάποδα μπορεί να μαρτυρούν ένα πρόβλημα υγείας. 
Με την έννοια των συγκεκριμένων προσώπων, φανερώνει κάποιον που αντιμετπίζει ένα τρομερό δίλημμα, δύο ανθρώπους που είναι αντίπαλοι, αυτούς που δεν έχουν δεσμευτεί, κάποιους που βρίσκονται σε μία πολύ άσχημη σχέση.